08-12-06

Imago Tijl wint Cultuurprijs

tijlprijsDansgroep Imago Tijl heeft vanavond de cultuurprijs van de gemeente Neerpelt gewonnen. De Neerpeltse dansgroep was samen met de Heemkundige Kring van Neerpelt genomineerd voor deze tweejaarlijkse onderscheiding. Hilde Claassen, de voorzitster van de cultuurraad, maakte vanavond in de patio van het gemeentehuis de winnaar bekend. Met deze prijs drukt de gemeente Neerpelt haar appreciatie uit voor de werking en uitstraling van de bekende Neerpeltse dansgroep. De prijs bestond dit jaar uit een schitterend kunstwerk van de Neerpeltse glaskunstenares Rita Berx.
Imago Tijl wordt met deze prijs bekroond voor 50 jaar tomeloze inzet voor en van jonge dansers. De groep zag het levenslicht immers al in 1957 binnen de muren van het Sint-Hubertuscollege. Gedurende 25 jaar bestond de groep enkel uit jongens, sinds 1982 kunnen ook meisjes meedansen. Onder leiding van choreografe Alicia Borghten veroverde de dansgroep de hele wereld. Zo stonden de dansers van Imago Tijl ondermeer op podia in Canada, Israël, Argentinië, Zuid-Afrika, Mexico, enz.
Vandaag wordt de dansgroep geleid door Luc Morren en Lies Oversteyns. Zij zullen hun handen vol hebben tijdens het drukke jubileumjaar 2007. Een greep uit het jubileumprogramma: tentoonstelling 50 jaar Imago Tijl (februari-maart), première jubileumvoorstelling (maart), tournee naar China (juli), galavoorstellingen (september), aflsuitend oud-ledenfeest (oktober).
(foto ©Jean Vandijck via website Imago Tijl)

23:25 Gepost door AbsiNt in Dans | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.