16-12-06

Jazz in Neerpelt

ceesDommelhof zal volgend jaar een nieuwe ‘partner in cultuur’ hebben: Jazz Case. Deze nieuwe partner zal elke derde donderdag van de maand een jazzconcert organiseren in Dommelhof. De drijvende kracht achter dit initiatief is Cees van de Ven. Deze Neerpeltenaar begon zelf al op vroege leeftijd te musiceren en werd later muzikaal leider van verschillende big bands. Sinds 2000 organiseert hij jazzconcerten in Eindhoven. Cees zal nu ook in Neerpelt een podium opzetten voor jazzmuzikanten.
Dit betekent ook dat het geplande jazzconcert van AbsiNt op zaterdag 27 januari het laatste zal zijn in het AbsiNt-aanbod. Enkele jaren geleden merkten de AbsiNters het totale gebrek aan jazzconcerten in onze regio op. Er werd voorzichtig begonnen met de organisatie van kleine, intieme optredens in het cafetaria van Dommelhof. De jazzconcerten trokken in de loop der jaren telkens een enthousiast en groeiend publiek. Met genoegen wordt de fakkel nu doorgegeven aan Cees. Het eerste concert van Jazz Case zal plaatsvinden op 15 februari.
Met Jazz Case zal Dommelhof volgend jaar vier ‘partners in cultuur’ hebben. De andere drie zijn OndersteBoven, ZwarteDoos en AbsiNt. Daarnaast zijn er uiteraard ook de activiteiten van NOorderlicht, Musica, enz. Het ziet er dus naar uit dat Dommelhof volgend seizoen zal kunnen uitpakken met een uitgebreide en gevarieerde affiche. Neerpelt lijkt daarmee goed op weg om terug dé cultuurgemeente van de regio te worden.
(op de foto: jazzprogrammator Cees van de Ven)

14:49 Gepost door AbsiNt in Muziek | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Namens de zwartedoos wil ik toch even reageren op de foute typering die u ons meegeeft in uw artikel over jazzcase door ons ten onrechte te typeren als de partner die folk en kleinkunst programeert. Ons aanbod is wel iets ruimer en onze ambitie is de granzen af te tasten gekende en nieuwe muziekgenres...en is uiteraard veel ruimer dan enkel folk en kleinkunst. Ik verwijs graag naar Miche en scéne (cazbaret-chanson), JW Roy (Nederlandstaleige rock), Tricycle (Jazz), elliott Murphy (pëtische Rock), Traktor (gipsy en balkan funk..).Robert Kinable

Gepost door: Robert Kinable | 16-12-06

Het bericht werd intussen aangepast. Zonder typeringen deze keer...

Gepost door: AbsiNt | 17-12-06

De commentaren zijn gesloten.