04-01-07

Cultureel jubileumjaar

amabileIn 2007 zullen er heel wat culturele verjaardagen gevierd worden. Zo zal het Dommelhof dit jaar maar liefst 40 kaarsjes uitblazen. In september zal in en rond Dommelhof een groot feestweekend worden georganiseerd met een breed en divers cultuuraanbod om deze verjaardag te vieren. Op dat moment zullen ook de nieuwe zalen van het Dommelhof officieel worden ingehuldigd.
Ook elders in Neerpelt is er heel wat te vieren. Zo mag het vocaal ensemble Amabile (zie foto) in 2007 terugblikken op 40 jaar zangplezier. En het is intussen ook al weer 10 jaar geleden dat de succesvolle zangeres Belle Perez werd ontdekt door producer Patrick Renier. Dansgroep Imago Tijl bestaat in 2007 al 50 jaar! Deze speciale verjaardag wordt gevierd met ondermeer diverse dansvoorstellingen, een tentoonstelling en een ledenfeest…
Tenslotte nog enkele erfgoed-weetjes: het gebouw waar restaurant Sint-Hubertushof is gevestigd bestaat in 2007 100 jaar, het monument ’de Verkeerde Lieveheer’ aan het Hageven bestaat 160 jaar, en het wapenschild van Neerpelt bestaat 30 jaar (na de samenvoeging met Lille).

13:06 Gepost door AbsiNt in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.