16-01-07

'Volver' van Almodovar in Zebracinema

Op dinsdagavond om 20u15 wordt de film Volver (Pedro Almodovar, E, 2005, 121') vertoond in Dommelhof Neerpelt. Zebracinema omschrijft deze film als volgt: 'Volver' betekent zoveel als 'terugkeren', en dat doet Pedro Almodovar in zijn nieuwste prent op meer dan één manier. Terug naar zijn roots als komediefilmer, terug naar zijn oude muzes (o.m. Carmen Maura en Penélope Cruz), terug naar zijn door vrouwen beheerste universum én terug naar zijn geboortegrond. Centraal in het verhaal staat Raimunda (Penélope Cruz), een sexy, jonge, kordate huisvrouw, die de onverwachte dood van haar man besluit geheim te houden. Haar zuster Sole verzwijgt op haar beurt dat hun dode moeder bij haar logeert. Een oude vriendin die in talkshows allerlei familiegeheimen vertelt, maakt het er niet beter op en dochter Paula blijkt heel goed met de oma op te kunnen schieten. Raimunda neemt stiekem het restaurant van de buurman over tijdens zijn vakantie. Dit alles leidt tot een bonte verzameling leugens, humor, dans en tranen. In Cannes bekroond met de prijs voor Beste Actrice (allemaal) en Beste Scenario.
Met: Penélope Cruz (Raimunda), Carmen Maura (Irene), Lola Duenas (Sole) Blanca Portillo (Agustina), Yohana Cobo (Paula), Chus Lampreave (Tia Paula)

10:21 Gepost door AbsiNt in Film | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

volver! ik vind het een prachtige film die me doet verlangen naar spaanse dagen, rode lipstick, een leuke rode (volvo?) wagen, Barcelona, flamincomuziek en zoveel meer!

Gepost door: soet | 16-01-07

De commentaren zijn gesloten.