15-03-07

Beroemde jazz-trompettist in Neerpelt

BertJoris1Op donderdag 15 maart om 20u30 speelt het Bert Joris Quartet op het JazzCase-podium in Dommelhof Neerpelt. Bert Joris mag zondermeer België’s belangrijkste jazztrompettist genoemd worden. Hij behoort al geruime tijd tot het selecte gezelschap van Vlaamse jazzmuzikanten dat niet alleen in eigen land maar ook daarbuiten op een brede erkenning kan rekenen. Zijn uitzonderlijke talent als solist zorgde ervoor dat hij al als 24-jarige trompettist deel uitmaakte van het vroegere BRT-jazzorkest van Etienne Verschueren.
Bert Joris’ naam duikt tegenwoordig overal op: als solist in heel Europa, als lesgever aan de Swiss Jazz School in Bern en aan het Lemmensinstituut te Leuven, als huiscomponist van het Brussels Jazz Orchestra, als gastsolist bij het Philip Catherine Trio, als leider van een eigen kwartet.
Hij nam verschillende CD’s op met het Brussels Jazz Orchestra waaronder ‘The Music of Bert Joris’ (2002) waarbij hulde wordt gebracht aan zijn werk als componist/arrangeur voor bigband. Van recente datum is de live CD ‘Dangerous Liason’ met composities van zijn hand, uitgevoerd door het Brussels Jazz Orchestra bijgestaan door een symfonisch orkest in een bezetting van meer dan 100 musici.
In Neerpelt speelt Bert Joris met zijn quartet met daarin zijn boezemvriend en muzikale partner Dado Moroni. Deze Italiaanse pianist wordt gezien als een van de beste Europese jazzpianisten. Het concert wordt georganiseerd door JazzCase ism Dommelhof Neerpelt. Tickets kosten 10€.
(Bert Joris, trompet/flügelhorn — Dado Moroni, piano — Philippe Aerts, contrabas — Joost van Schaik, drums)

16:33 Gepost door AbsiNt in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.