12-05-07

Open klankenbos

KANARIESTUDIO_KLVanaf zondag 13 mei 2007 organiseert Musica op vaste tijdstippen gratis activiteiten in het Klankenbos, een uniek parcours van klankinstallaties in openlucht in het Provinciaal Domein Dommelhof in Neerpelt. Deze gratis actviteiten zijn de geleide bezoeken, themawandelingen en de Kids Summer.

De geleide bezoeken vinden plaats elke tweede zondag van de maand om 15u. Een gids neemt je dan mee door het klankenbos en geeft uitleg bij de verschillende installaties. De wandelingen starten achter de kiosk van Oud Dommelhof. Naar aanleiding van de eerste rondleiding met gids in het kader van Open Klankenbos, vindt er nu zondag om 16 uur een gratis openluchtconcertje door Paul Panhuysen (NL) plaats op de nieuwe klankinstallatie Long String Installation. De data van de geleide bezoeken zijn: 13/05, 10/06, 08/07, 12/08, 09/09 en 14/10.

De themawandelingen vinden plaats van juni tot en met september elke tweede donderdag van de maand om 20 uur. Op basis van een speciaal thema neemt een specialist bezoekers gratis mee doorheen het Klankenbos.
Data en thema’s:
14/06: “Sound walk” met componist Paul Craenen
12/07: “Environment” met kunsthistoricus David Vergauwen
09/08: “Musiscopes” met beeldend kunstenaar Eric Van Osselaer
13/09: “FluisterOren” met beeldend kunstenaar Baudouin Oosterlynck

De Kids Summer tenslotte zijn rondleidingen voor families met kinderen. Deze ontdekkingstochten door het klankenbos vinden plaats elke dinsdagnamiddag om 14 uur in juli en augustus.
Meer informatie over de klankinstallaties, kunstenaars, geleide bezoeken of een muzikale schattentocht vind je bij Musica.
(foto Kanariestudio)

16:25 Gepost door AbsiNt in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.