18-12-07

Dé feelgoodmovie van het jaar


Op dinsdagavond om 20u15 wordt in Dommelhof de film A Prairie Home Companion (Robert Altman, USA, 2006, 103') vertoond. Zebracinema schrijft over deze feelgoodmovie en heerlijke brok humor het volgende:
"A Prairie Home Companion is jammer genoeg de laatste film van Robert Altman (1925-2006). Met films als M*A*S*H*, The Long Goodbye, Nashville, The Player, Short Cuts en Gosford Park behoort hij terecht bij 'de groten'. Zijn onverwachte testamentfilm is een heerlijk swingende ode aan vergane gloriën. Geen weemoedige, maar wél een opgewekte muzikale ensemblefilm over de fictieve laatste radio-uitzending van Garrison Keillors waanzinnig populair radioprogramma met dezelfde titel. Keillor joeg deze volkse show in 1974 de ether in (en gaat er de dag van vandaag nog altijd op volle kracht mee door) en schreef mee aan het script. De chemie tussen een handvol nauw verbonden figuren knettert en de sympathie voor de diverse personages druipt van het scherm. Wanneer een steenrijke Texaan (Tommy Lee Jones) het radiostation wil opkopen om er een parkeergarage neer te planten, wordt de laatste uitzending een betreurenswaardig feit. De klassieke spontane, natuurlijke registratie van conversaties, niet-aflatende drukte en gecontroleerde chaos werken optimaal."
Met: Garrison Keillor (G.K.), Meryl Streep (Yolanda Johnson), Tommy Lee Jones (Axeman), Kevin Kline (Guy Noir), Virginia Madsen (Dangerous Woman), Woody Harrelson (Dusty), e.a.

07:37 Gepost door AbsiNt in Film | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

aangespoeld Al varend door de bloggenzee ben ik hier op uw eilandje gestrand. Het is hier goed te vertoeven,
maar bij de volgende vloed verdwijn ik terug in
de bloggenzee.
Daaaaag

Gepost door: steffi | 19-12-07

Sinds enkele dagen bestaat de topsite
“top 100 der skynetblogs”.
Indien je graag je blog in de kijker zet
en graag meer bezoekers wil, meldt je
dan aan.
Ga naar mijn blog en klik in de rechter-
kolom op de banner”top100 der skynetblogs”.
Ik zou je graag daar verwelkomen!

Indien geen gepaste banner, wil ik die
wel voor jullie maken. Aanvraag per mail aub!

Fijne avond en groetjes.
Mireille.

Gepost door: mireille | 28-12-07

De commentaren zijn gesloten.