08-01-08

Winaar Gouden Palm in Zebracinema


Op dinsdagavond om 20u15 wordt in Dommelhof de film 4 Months, 3 Weeks and 2 Days (Cristian Mungiu, R, 2007, 113') vertoond. Zebracinema over deze film:
"Roemeense Gouden Palm 2007 van Cristian Mungiu. Abortusdrama, maar vooral een afspiegeling van het Roemenië ten tijde van Ceausescu: repressie, schrikbewind, dictatuur. Studentes Otilia en Gabita delen een kamer aan de universiteit van Boekarest. Het is 1987. Dictator Ceausescu en zijn geheime dienst zwaaien er de plak. De zwangere Gabita wil een illegale abortus laten uitvoeren. We zien het verhaal vanuit het standpunt van Otilia, de beste vriendin van Gabita, die vooral getroffen wordt door de morele en fysieke chantage van de aborteur.
4 Months, 3 Weeks and 2 Days is geen hapklare brok, vraagt veel energie en door de zware inhoud is het een unieke, beklemmende ervaring. Een ode aan onbaatzuchtigheid en echte vriendschap die evolueert als een soort thriller en tegelijkertijd een scherp beeld geeft van de sombere levensomstandigheden tijdens de laatste jaren van de Ceausescu-dictatuur. Briljante en rigide film die terecht de Gouden Palm won op het filmfestival van Cannes 2007."

09:11 Gepost door AbsiNt in Film | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.