22-01-08

Pianolessen in de gevangenis


Op dinsdagavond om 20u15 wordt de film Vier Minuten (Chris Kraus, D, 2006, 112') vertoond in Dommelhof Neerpelt. Zebracinema meldt over deze film:
"Vier Minuten is geen nieuwe Vlaamse film maar grauw realisme van Duitse makelij. Eentje zelfs die een heel aantal Duitse filmprijzen (de Lola's) wegkaapte voor de neus van Das Parfum en dat wil al wat zeggen!
Trauma's worden in de cinema met graagte achter een piano verwerkt (Shine, The Piano, The Pianist). Vier Minuten staat voor muziek, emotie en intensiteit. Al meer dan 60 jaar geeft de verbitterde Traude Krüger (Monica Bleibtreu) pianolessen in een vrouwengevangenis. Deze jarenlange regelmaat in haar leven wordt verstoord wanneer een nieuwe gevangene haar intrede doet en haar volle aandacht opeist. De nieuweling, Jenny (Hannah Herzsprung), blijkt naast een agressieve en explosieve persoonlijkheid ook een waar wonderkind op de piano. Aanvankelijk verloopt de omgang zeer stroef, maar naarmate de pianolessen vorderen lijken de twee elkaar steeds meer te ontdekken. De agressieve Jenny kalmeert en de verbitterde Traude ontdooit. Beiden gaan steeds meer op in de lessen, die hun leven gaan beheersen. Traude nomineert haar leerling voor een prestigieuze muziekwedstrijd buiten de gevangenis."

12:18 Gepost door AbsiNt in Film | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.